Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Na czym zależy pracownikom? Jakiego rozwoju oczekują i jak dalece ich potrzeby, korespondują z tym, jakie plany ma firma?Czy pandemia zmieniła nasze potrzeby rozwojowe i w jakim zakresie?
Miało być szybko i intensywnie – dwa miesiące zamknięcia gospodarki i potem wielkie odmrażanie w świecie bez wirusa.
Kodeks Pracy przewiduje 15 minut przerwy na min. 6 godzin pracy. Czy to wystarczająca ilość czasu? W jaki sposób przerwy wpływają na pracowników i ich efektywność oraz jaka powinna być idealna przerwa w pracy?
Regularność posiłków wpływa na poziom energii i poprawia koncentrację, warto podkreślić dodatkowo, bo jak wynika z naszego badania, przed wprowadzeniem SmartLunch do firm, aż 8% osób na obiad jadało ... przekąski z automatów.
W firmach, w których występują sezonowe zmiany zapotrzebowania na pracę, z reguły ustala się inny niż standardowy system czasu pracy (np. system równoważny).