Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Potrzeby rozwojowe pracowników w 2021
Zespół SmartLunch

Potrzeby rozwojowe pracowników w 2021

Na czym zależy pracownikom? Jakiego rozwoju oczekują i jak dalece ich potrzeby, korespondują z tym, jakie plany ma firma?Czy pandemia zmieniła nasze potrzeby rozwojowe i w jakim zakresie? 

Co zmieniła pandemia na rynku pracy?
Zespół SmartLunch

Co zmieniła pandemia na rynku pracy?

Miało być szybko i intensywnie – dwa miesiące zamknięcia gospodarki i potem wielkie odmrażanie w świecie bez wirusa.

Jak przerwa na lunch wpływa na pracownika i firmę?
Zespół SmartLunch

Jak przerwa na lunch wpływa na pracownika i firmę?

Kodeks Pracy przewiduje 15 minut przerwy na min. 6 godzin pracy. Czy to wystarczająca ilość czasu? W jaki sposób przerwy wpływają na pracowników i ich efektywność oraz jaka powinna być idealna przerwa w pracy?

W jaki sposób to CO i JAK jedzą pracownicy, wpływa na efektywność pracy i zyski firmy?
Zespół SmartLunch

W jaki sposób to CO i JAK jedzą pracownicy, wpływa na efektywność pracy i zyski firmy?

Regularność posiłków wpływa na poziom energii i poprawia koncentrację, warto podkreślić dodatkowo, bo jak wynika z naszego badania, przed wprowadzeniem SmartLunch do firm, aż 8% osób na obiad jadało ... przekąski z automatów.

Jak zmotywować pracownika do pracy, w tym do pracy w nadgodzinach? 3 sposoby
Zespół SmartLunch

Jak zmotywować pracownika do pracy, w tym do pracy w nadgodzinach? 3 sposoby

W firmach, w których występują sezonowe zmiany zapotrzebowania na pracę, z reguły ustala się inny niż standardowy system czasu pracy (np. system równoważny).