
Ciepłe i smaczne obiady dla firm z dowozem
Pomagamy znaleźć lokal w pobliżu lokalizacji Państwa przedsiębiorstwa, co pozwala ograniczyć koszty i zapewnić punktualną dostawę. Doskonale wiemy jak krótka jest przerwa w pracy, dlatego dbamy aby pracownik punktualnie otrzymał ciepłe jedzenie i mógł szybko je odnaleźć pośród innych zamówień. Posiłki pracownicze zapakowane są w ekologiczne, utrzymujące ciepło pudełka (wraz z kompletem sztućców) oznaczone etykietą z imieniem i nazwiskiem pracownika zamawiającego określony posiłek. Dodatkowo obiady dla firm przewożone w specjalnych termoboxach. Dzięki temu każdy pracownik może szybko znaleźć swój ciepły posiłek.

Pomagamy znaleźć lokal, który dostarczy pełnowartościowe posiłki dopasowane do preferencji pracowników oraz charakteru wykonywanej przez nich pracy. Możesz wybrać wariant opierający się na współpracy z kilkoma restauracjami. Współpracujemy z firmami z różnych branż. Codziennie dostarczamy posiłki do firm zatrudniających od kilkudziesięciu do kilkuset pracowników firm budowlanych, zakładów produkcyjnych, magazynów, sklepów, biur i instytucji.
W związku ze zróżnicowaną specyfika obsługiwanych branż, szczegóły ustalane są indywidualnie, nasz przedstawiciel zaproponuje rozwiązanie cateringowe jak najlepiej dopasowane do Państwa przedsiębiorstwa. Zapewniając restauratorom dużą ilość stałych zamówień, mamy możliwość negocjacji cen. Klient przez cały okres współpracy może liczyć na nasze wsparcie techniczne, a także pomoc w zakresie wyboru rodzaju dofinansowania, menu, czy kaloryczności.
Kilka słów
od naszych klientów
SmartLunch, miesięczne raportowanie i rozliczanie posiłków i
kosztów działa dokładnie tak, jak chcieliśmy, spełnia nasze wymagania od strony
administracyjnej i systemowej. Podczas wdrożenia testowaliśmy różne formy raportu w
poszukiwaniu odpowiedniej dla nas - przy pełnym wsparciu ze strony
SmartLunch.

Magdalena Ryż
HR Manager
Umicore Autocat Poland Sp. z o.o.
Zdecydowaliśmy się na SmartLunch, ponieważ dostęp do jedzenia w
pracy to pewien standard, a dodatkowo współpraca pozwoliła uniknąć papierologii
związanej z zamawianiem posiłków przez wiele osób i uprościła cały proces.

Karolina Wojtasiewicz
HR Manager
Borgers Polska Sp. z o.o.
Eksperymentowaliśmy już wcześniej z dofinansowaniem do posiłków,
jednak miejsce, w którym pracownicy mogli z niego korzystać było na tyle daleko, że
robiło to tylko ok. 30 osób. Wybór w lokalu był do tego dość ograniczony. Teraz każdy ma
łatwy i wygodny dostęp do usługi, w sierpniu skorzystało aż 270 osób.

Kamila Dylewicz-Markowska
Specjalista ds. Personalnych
Saint-Gobain Polska Sp. z o.o.
Po wprowadzeniu żywienia ze SmartLunch ogólny poziom zadowolenia
pracowników wzrósł, ludzie czują się zaopiekowani. Nie muszą martwić się tym, co będą
jeść w przerwie. Mogą też zamawiać jedzenie z domu, co jest wielkim plusem, bo w pracy
czasem nie mamy do tego głowy.

Małgorzata Furmanek
Główna księgowa
PPU Comex Sp. z o.o.
Zdecydowaliśmy się na SmartLunch, ponieważ szukaliśmy odpowiedniego benefitu dla naszych pracowników. Dofinansowanie do posiłków w pracy jest lepsze od np. karnetów sportowych, bo nie każdy mógłby z nich korzystać ze względu na miejsce zamieszkania. Sam system jest idealny, dokładnie taki, jakiego szukaliśmy. To jedno z lepszych rozwiązań na rynku.

Klaudia Konarska
Kierownik działu obsługi klienta
Verpa Folie Sp. z o.o.
Wprowadzenie SmartLuncha zaczęło się od posiłków regeneracyjnych dla grupy pracowników. Wcześniej mogliśmy im je zapewnić jedynie w formie suchego prowiantu i napojów. Ze SmartLunch mogliśmy to rozszerzyć o ciepłe posiłki i zestawy obiadowe, utrzymując koszty na podobnym poziomie. Pracownicy sami zamawiają posiłki, na które mają akurat ochotę.

Adrian Wycisk
Dyrektor, Członek Zarządu
Henkel Polska Operations Sp. z o.o
Ze względu na lokalizację naszej firmy praktycznie nie mieliśmy
możliwości zamówienia jedzenia na własną rękę. Na terenie zakładu funkcjonował jedynie
kiosk z prostymi daniami garmażeryjnymi i kanapkami. SmartLunch pomógł nam nawiązać
współpracę z restauracją, która dowozi nam świeże posiłki, w tym dania obiadowe.

Alicja Osiadła
Kierownik Działu Kadr i Płac
ZPAS S.A.

Benefit korzystny dla obu stron
Według badań przeprowadzonych przez WHO pełnowartościowy posiłek zwiększa wydajność pracowników nawet o 25%. Dodatkowo obiady dla firm podnoszą lojalność kadry, wpływają na lepszą organizację pracy oraz poprawę wizerunku pracodawcy na rynku pracy. Posiłki dostarczane są punktualnie, dzięki czemu pracownicy nie opuszczają firmy i nie nadużywają przerwy lunchowej.
Dofinansowanie do posiłków w kwocie do 190 zł miesięcznie na osobę, jest zwolnione ze składek ZUS. Dodatkowo pracodawca ponosi koszt tylko wykorzystanego dofinansowania, gdy pracownika nie ma w pracy firma oszczędza na beneficie. To niezwykle korzystne rozwiązania dla wszystkich firm.

Po nawiązaniu współpracy ze SmartLunch każdy pracownik otrzymuje dostęp do konta, gdzie po zalogowaniu w aplikacji mobilnej, na stronie www lub interaktywnych SmartBox-ie z wyprzedzeniem zamawia posiłki. Pracownik sam wybiera co zje danego dnia. System automatycznie przekazuje zamówienie do restauratora.
Kucharz wie ile porcji konkretnych posiłków ma przygotować w danym dniu, a dostawca dowozi je punktualnie pod wskazany adres. Pracownicy mają możliwość oceny i skomentowania każdego posiłku. Pracodawca na koniec miesiąca otrzymuje fakturę zbiorczą, w możliwością importu do programu księgowego. To pracodawca decyduje o wysokości kwoty dofinansowanie na jednego pracownika.

Posiłki regeneracyjne
Ofertę cateringową kierujemy również dla firm, które na mocy rozporządzenia Rady Ministrów z 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (DzU nr 60 poz. 279) zobowiązani są zapewnić pracownikom nieodpłatnie posiłki regeneracyjne o kaloryczności około 1000 kcal i składzie 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek. Przysługują one pracownikom wykonujących pracę związaną z dużym wysiłkiem energetycznym bądź w trudnych warunkach na zewnątrz. Zapewniamy catering dla pracowników budowlanych, fabryk, magazynów, kopalni. Oferujemy specjalne menu regeneracyjne. zwykle jest to drugie danie o zwiększonej kaloryczności lub zupa z wkładką mięsną.
Sprawdź, ile zaoszczędzisz dzięki organizacji posiłków ze SmartLunch
Wypełnij formularz i otrzymaj raport z wyliczeniem kosztów i oszczędności dla najpopularniejszych opcji dofinansowania