Wszystkie posiłki dla pracowników zapakowane są w jednorazowe ekologiczne, utrzymujące ciepło pudełka z kompletem sztućców i podpisane imieniem i nazwiskiem zamawiającego, dzięki czemu pracownicy łatwo i szybko znajdują swoje ciepłe jedzenie i mogą cieszyć się smaczną przerwą. Pełnowartościowy odpowiednio zbilansowany posiłek nie tylko dostarczy pracownikom niezbędnej energii, ale także podniesie ich efektywność i wpłynie na lepszą organizację pracy.
Pomagamy w organizacji żywienia zbiorowego pracowników biur, instytucji, zakładów produkcyjnych, magazynów, firm budowlanych, pracujących w terenie i wielu innych. W każdym przypadku staramy się znaleźć rozwiązanie jak najlepiej dopasowane do danej organizacji, oczekiwań pracowników i charakteru wykonywanej przez nich pracy. Szczegółowe warunki współpracy jak menu, liczba zamówień, cena, czas dostawy ustalamy indywidualnie z przedstawicielem Państwa firmy.
Stałość oraz duża liczba zleceń umożliwia nam wynegocjowanie z Restauratorami konkurencyjnych cen, przy zachowaniu dobrej jakości. Zwykle proponujemy współpracę z firmami cateringowymi zlokalizowanymi w pobliżu Twojej firmy, co umożliwia punktualną realizację zamówień. Pomagamy w wyborze najkorzystniejszej opcji dofinansowania.
Każdy z pracowników ma swoje konto i za pomocą intuicyjnej aplikacji mobilnej, strony www lub interaktywnego kiosku SmartBox zamawia z wyprzedzeniem posiłki z menu przygotowanego przez wybranych Restauratorów. Zamówienie trafia bezpośrednio do Restauratora, który wie, ile porcji poszczególnych dań ma przygotować i dostarcza je punktualnie na miejsce pracy.
Pracownicy codziennie jedzą to, na co mają ochotę. Na koniec miesiąca pracodawca otrzymuje podsumowanie i fakturę zbiorczą, którą może zaimportować do programu księgowego. To pracodawca decyduje o kwocie dofinansowanie na posiłki pracownicze, wartość świadczenia do 190 zł miesięcznie zwolniona jest ze składek ZUS.
Swoją ofertę kierujemy również do pracodawców zobowiązanych na mocy rozporządzenia Rady Ministrów Dz. U. Nr 60, poz. 279 do nieodpłatnego zapewnienia swoim pracownikom posiłków regeneracyjnych. Przysługują one osobom zatrudnionym w szczególnie uciążliwych warunkach atmosferycznych, pod ziemią, przy usuwaniu skutków klęsk żywiołowych oraz wykonującym ciężką fizyczną pracę o wysiłku energetycznym przekraczającym 2000 kcal u mężczyzn i 1100 kcal u kobiet. Jeśli praca wykonywana jest w temperaturze poniżej 10oC lub powyżej 25oC progi te spadają do 1500 kcal dla mężczyzn i 1000 kcal dla kobiet. Zapewniamy odpowiednio zbilansowane posiłki profilaktyczne dostarczające energii do pracy i spełniające wymagania rozporządzenia, czyli o kaloryczności około 1000 kcal, w których skład wchodzi 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek.