Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Jak sprawić by pracownicy chętnie wypełniali ankiety pracownicze?
Zespół SmartLunch

Jak sprawić by pracownicy chętnie wypełniali ankiety pracownicze?

Ankieta pracownicza to narzędzie wygodne, szybkie i łatwe w analizie. Nie jest jednak pozbawione wad, a jedną z nich jest często niskie zaangażowanie pracowników do jej wypełniania. Jak temu zapobiec?

Dieta w pracy – co jeść, by obniżać stres?
Zespół SmartLunch

Dieta w pracy – co jeść, by obniżać stres?

Jesteś tym, co jesz - ten truizm, w czasie, kiedy nasz poziom stresu przekracza wszelkie normy(1), kiedy tak jak nigdy ważne jest, by nasza odporność na zachorowania była jak najwyższa, zyskuje na znaczeniu.

Jak wyznaczać cele: OKR, SMART, EXACT, SPVEM
Zespół SmartLunch

Jak wyznaczać cele: OKR, SMART, EXACT, SPVEM

Każdy pracownik powinien znać cele swojej pracy. Ich przedstawienie i wyjaśnienie należy do jednego z podstawowych elementów onboardingu. Jak je wyznaczać? I na co przede wszystkim zwrócić uwagę? Czym właściwie są cele w pracy?

Zdalny onboarding - siedem kroków do sukcesu
Zespół SmartLunch

Zdalny onboarding - siedem kroków do sukcesu

Czy można wprowadzić pracownika do firmy bez fizycznego kontaktu i wizyty w biurze? Ostatni rok udowodnił, że zdalny onboarding jest możliwy i skuteczny! Aby był efektywny, trzeba zwrócić uwagę na kilka rzeczy. Jakich? Podpowiadamy!

Jak budować relacje z przyszłym pracownikiem?
Zespół SmartLunch

Jak budować relacje z przyszłym pracownikiem?

Preboarding - czyli kompleksowe działania skierowane do osoby, która przyjęła ofertę pracy, ale wciąż czekającej na jej rozpoczęcie.