Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Co ma wspólnego lean z dobrostanem? Doświadczeniami w tym temacie dzielili się eksperci podczas webinaru zorganizowanego przez SmartLunch - “Efektywność i dobrostan w firmie produkcyjnej”.
Środowisko firm produkcyjnych charakteryzuje się dużą dynamiką zmian. Jednocześnie efektywność procesów jest niezwykle ważna, a co za tym idzie - zaangażowanie pracowników jest kluczowe.
Wdrożenie do pracy pracownika produkcji przebiega nieco inaczej niż w przypadku pracowników biurowych.Większy nacisk kładziony jest na szkolenia stanowiskowe i szybkie przygotowanie pracownika do wykonywania pracy w sposób bezpieczny i efektywny.
Aż 92 tys. zł 1 kosztuje przygotowanie nowo zatrudnionej osoby do podjęcia pracy. Ten koszt to wydatki związane z rekrutacją, badaniami lekarskimi i szkoleniem.
Gemba, jidoka, Poka-Yoke – to nie nazwy Pokemonów z japońskiej anime, tylko narzędzia jednej z najpopularniejszych i najbardziej efektywnych metod zarządzania stosowanych obecnie w coraz większej ilości firm.