Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Przepis na dobrostan pracowników w biurze i na produkcji
Zespół SmartLunch

Przepis na dobrostan pracowników w biurze i na produkcji

Na dobrostan pracowniczy wpływa wiele elementów. Wraz ze zmianą otoczenia, zmieniają się potrzeby, zatem ich badanie jest kluczowe. Wellbeing wciąż się zmienia, nie można go raz wdrożyć i na tym poprzestać. Dbanie dobrostan to proces ciągły.

Pomysł na biznes - jak go dobrze sprzedać?
Zespół SmartLunch

Pomysł na biznes - jak go dobrze sprzedać?

Czyli jak przekonać zarząd do swojego pomysłu? Podpowiadamy, jak prezentować pomysł, by nie było wątpliwości, że projekt przełoży się na biznesowy sukces organizacji. Nie wiesz, jak zachęcić zarząd np. do wdrożenia do nowego benefitu? Przeczytaj!

Przepis na zdrowie, witalność i energię w pracy
Katarzyna Patalan

Przepis na zdrowie, witalność i energię w pracy

Przy biurku lub między pudłami w magazynie, w ciągłym biegu i pędzie - czy przerwa na posiłek w pracy musi tak wyglądać? Absolutnie - nie. Warto zadbać o jej organizację, bo to co, i jak jemy, ma bezpośrednie przełożenie na to, jak się czujemy.

Nowy pracownik? Zamów obiad do biura w pierwszy dzień jego pracy!
Zespół SmartLunch

Nowy pracownik? Zamów obiad do biura w pierwszy dzień jego pracy!

Sześć powodów, dla których warto wzbogacić onboarding pracownika o posiłek! I to najlepiej taki, w którym będzie uczestniczył cały jego zespół. Jak zorganizować lunch w ramach wdrożenia pracownika do pracy?

Jak mi się nie chce - motywacja pracowników to wciąż wyzwanie dla HR
Zespół SmartLunch

Jak mi się nie chce - motywacja pracowników to wciąż wyzwanie dla HR

Czy motywacja do pracy jest czymś naturalnym? Co tak naprawdę znaczy to, że pracownikowi nie chce się pracować? Ilu ludzi nie ma wcale motywacji do pracy oraz ile za ten brak płacą firmy?