Jedzenie w pracy

W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.

10 inspirujących pomysłów na zdrowe przekąski do pracy
Zespół SmartLunch

10 inspirujących pomysłów na zdrowe przekąski do pracy

Co to są zdrowe przekąski? Jaka jest definicja zdrowej przekąski do pracy? Zdrowa przekąska powinna posiadać odpowiednie proporcje składników odżywczych, takich jak białko, zdrowe tłuszcze, węglowodany złożone oraz cenne składniki odżywcze.

Przez jedzenie do dobrostanu pracownika
Zespół SmartLunch

Przez jedzenie do dobrostanu pracownika

Odżywianie jest jednym z bezpośrednich czynników wpływających na dobrostan. Odpowiednia dieta, m.in. wedle nurtu food as medicine może pomóc w prewencyjnym podejściu do fizycznego i psychicznego zdrowia pracownika.

Batonik, kanapka czy ciepły obiad? 
Zespół SmartLunch

Batonik, kanapka czy ciepły obiad? 

Zdrowe i zrównoważone posiłki wpływają bezpośrednio na jakość życia i efektywność funkcjonowania, także w pracy. Dlatego istotna jest dziś edukacja żywieniowa pracowników w zakresie wyboru posiłku.

Co na śniadanie do pracy zamiast kanapek: 10 zdrowych i smacznych alternatyw
Zespół SmartLunch

Co na śniadanie do pracy zamiast kanapek: 10 zdrowych i smacznych alternatyw

Dlaczego warto zmienić swoje nawyki żywieniowe? Wybór zdrowego drugiego śniadania zamiast zwykłych kanapek może przynieść wiele korzyści dla zdrowia i samopoczucia, a przecież chcemy, aby nasze śniadania dostarczały nam energii na cały dzień.

Jak będą wyglądać posiłki w pracy?
Zespół SmartLunch

Jak będą wyglądać posiłki w pracy?

Przedpremierowo prezentujemy pierwsze wnioski i wyniki badań z raportu „Food. Factories. Fluidity. Żywienie w fabrykach. Scenariusze przyszłości 2030” przygotowanego przez infuture.institute