W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.
Nie bez powodu firmy takie, jak Google, Amazon czy Facebook decydują się na finansowanie posiłków dla swoich pracowników. Jedzenie jest jednym z czynników kształtujących ich kulturę organizacyjną.
Najedzony pracownik jest o 20 proc. bardziej wydajny – mówią dane WHO. Pełnowartościowe posiłki spożywane podczas pracy zawodowej poprawiają efektywność.
Co to jest wydatek energetyczny? To ilość energii zużywanej przez organizm podczas wykonywania pracy fizycznej. Jest to kluczowy wskaźnik. Dlaczego?
Pokolenie Z w miejscu pracy chętnie korzysta z posiłków. Czego chcą przedstawiciele pokolenia Z, jakie są ich preferencje żywieniowe i jak je wykorzystać?
Innowacje w cateringowej technologii już zachodzą. Roboty i drony dostarczają jedzenie, superkomputery i czaty piszą książki kucharskie oraz komponują posiłki.