W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.
Działy HR mocno koncentrują się na działaniach związanych z dobrostanem swoich pracowników – taki jest trend. Wprowadzają różne benefity mające zadbać o ich dobre samopoczucie, czyli wellbeing. Programy wellbeing są bardzo populanre.
Zbilansowana dieta może wzmocnić układ odpornościowy pracowników, zmniejszając absencje z powodu chorób w sezonie przeziębień.
Jak firmy mogą wpływać na ekologię poprzez benefit żywieniowy? W ostatnich latach pojawiło się także coraz większe zrozumienie dla związku między zdrowym odżywianiem a zrównoważonym rozwojem ekologicznym.
Dlaczego drugie śniadanie jest tak ważne? Drugie śniadanie odgrywa kluczową rolę w codziennym jadłospisie, pomagając w utrzymaniu energii i koncentracji przez cały dzień.
Jak zaplanować profesjonalny catering na szkolenie dla pracowników, warsztaty, spotkanie biznesowe lub inne wydarzenie w firmie?