Jedzenie w pracy

W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.

Regionalne potrawy świąteczne
Zespół SmartLunch

Regionalne potrawy świąteczne

W jednym regionie podaje się na Wigilię zupę grzybową, a w innym barszcz z uszkami. Różnic regionalnych w tradycyjnych potrawach świątecznych jest sporo.

Catering na święta
Zespół SmartLunch

Catering na święta

Rośnie popularność cateringów świątecznych – 55 proc. badanych deklaruje, że w tym roku zamówi gotowe potrawy na wigilijny stół. To dobre rozwiązanie dla osób, które nie lubią gotować lub nie mają czasu, aby potrawy przygotować samodzielnie.

Wellbeing pracowników
Zespół SmartLunch

Wellbeing pracowników

Działy HR mocno koncentrują się na działaniach związanych z dobrostanem swoich pracowników – taki jest trend. Wprowadzają różne benefity mające zadbać o ich dobre samopoczucie, czyli wellbeing. Programy wellbeing są bardzo populanre.

Jak zwiększać odporność pracowników w sezonie przeziębień
Zespół SmartLunch

Jak zwiększać odporność pracowników w sezonie przeziębień

Zbilansowana dieta może wzmocnić układ odpornościowy pracowników, zmniejszając absencje z powodu chorób w sezonie przeziębień.

Zdrowa żywność a zrównoważony rozwój
Zespół SmartLunch

Zdrowa żywność a zrównoważony rozwój

Jak firmy mogą wpływać na ekologię poprzez benefit żywieniowy? W ostatnich latach pojawiło się także coraz większe zrozumienie dla związku między zdrowym odżywianiem a zrównoważonym rozwojem ekologicznym.