W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.
Stołówka i jadalnia pracownicza to nie tylko miejsca, gdzie pracownicy mogą zjeść posiłek i nabrać siły do pracy, ale również miejsce, gdzie umacniają się relacje pracownicze.
Pożywne i energetyzujące śniadania pomagają pracownikom zmianowym zachować wysoką wydajność w ciągu całego dnia pracy.
W jednym regionie podaje się na Wigilię zupę grzybową, a w innym barszcz z uszkami. Różnic regionalnych w tradycyjnych potrawach świątecznych jest sporo.
Rośnie popularność cateringów świątecznych – 55 proc. badanych deklaruje, że w tym roku zamówi gotowe potrawy na wigilijny stół. To dobre rozwiązanie dla osób, które nie lubią gotować lub nie mają czasu, aby potrawy przygotować samodzielnie.
Brak mikrofalówki w pracy? To nie problem! Obiad na zimno to wygodne i zdrowe rozwiązanie, które pozwala cieszyć się pełnowartościowym posiłkiem bez potrzeby podgrzewania. Dowiedz się, jak szybko i łatwo przygotować dania, które dodadzą energii.