W tej sekcji przedstawiamy informacje oraz cenne porady dotyczące żywienia zbiorowego w dużych firmach. To duże wyzwanie organizacyjne i logistyczne. Współcześnie wiele firm wie, że o pracowników trzeba dbać i dlatego zapewnia im obiady lub drugie śniadanie w pracy bądź częściowo je finansuje.
Zmiany i trendy w podejściu do żywienia pracowników pracujących w warunkach zwiększonego wysiłku fizycznego. Stan prawny na 2023 i podejście wellbeing.
Jak charakter wykonywanych obowiązków i tryb pracy wpływa na potrzeby żywieniowe pracownika? Jeśli organizujesz posiłki dla swoich pracowników, być może masz okazję obserwować, jak różne są ich gusta kulinarne i nawyki żywieniowe.
Posiłek profilaktyczny (potocznie zwany regeneracyjnym), to taki posiłek, który pracodawca obowiązkowo musi zapewnić pracownikom zatrudnionym w warunkach szczególnie uciążliwych.
Posiłki regeneracyjne są zapewniane osobom, które pracują w warunkach szczególnie uciążliwych w określonym czasie. To obowiązek, który nakłada na pracodawcę prawo, ale to wcale nie musi być "przykry" obowiązek, a smaczny benefit.
Bierz przykład z największych firm i poznaj korzyści, jakie niesie organizacja posiłków firmie. Wiele dużych, rozpoznawalnych firm zapewnia swoim pracownikom darmowe posiłki w pracy lub częściowo je finansuje.