Najnowsze

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Przemysł 4.0. Musimy się dokształcać.
Zespół SmartLunch

Przemysł 4.0. Musimy się dokształcać.

Weszliśmy w erę podnoszenia kwalifikacji i przekwalifikowania się. Aż 68 proc. firm inwestuje w szkolenia upskillingu i reskillingu, aby odpowiedzieć na zmiany w organizacji, a 65 proc. szkoli swoich pracowników z nowych technologii.

Potrzeby pracodawców i pracowników zaczynają się rozmijać
Zespół SmartLunch

Potrzeby pracodawców i pracowników zaczynają się rozmijać

Niepewność ekonomiczna i hamowanie gospodarki sprawiają, że pracodawcy coraz mniej chętnie dają podwyżki oraz benefity finansowe. Tymczasem z powodu inflacji i rosnących cen, pracownicy coraz mocniej upominają si o takie rekompensaty.

Pracodawca zapewniający posiłki jest i będzie bardziej atrakcyjny
Zespół SmartLunch

Pracodawca zapewniający posiłki jest i będzie bardziej atrakcyjny

Aż 62 proc. pracowników uważa, że pracodawcy, którzy zapewniają pracownikom posiłki, będą bardziej atrakcyjni ze względu na rosnące ceny. Wyżywienie w miejscu pracy stanie się atrakcyjnym benefitem dla kandydatów starających się o miejsce pracy. 

Różnorodność pokoleniowa w firmie - jak pogodzić odmienne potrzeby pracowników?
Patrycja Stachowiak

Różnorodność pokoleniowa w firmie - jak pogodzić odmienne potrzeby pracowników?

W świecie dynamicznych zmian technologicznych, ekonomicznych i społecznych, miejsca pracy stają się coraz bardziej różnorodne. I to nie tylko pod względem kultury, płci czy narodowości, ale także pod kątem wieku.

Batonik, kanapka czy ciepły obiad? 
Zespół SmartLunch

Batonik, kanapka czy ciepły obiad? 

Zdrowe i zrównoważone posiłki wpływają bezpośrednio na jakość życia i efektywność funkcjonowania, także w pracy. Dlatego istotna jest dziś edukacja żywieniowa pracowników w zakresie wyboru posiłku.