Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Znamy półfinalistów III edycji konkursu People Innovation
Zespół SmartLunch

Znamy półfinalistów III edycji konkursu People Innovation

To nie były łatwe decyzje, ale po długich i burzliwych dyskusjach, kapituła konkursu wybrała najciekawsze projekty zrealizowane w obszarze szeroko rozumianego HR. Przedstawiamy 19 półfinalistów.

Brakuje pracowników na produkcji
Zespół SmartLunch

Brakuje pracowników na produkcji

Niedobór pracowników to największy problem z jakim boryka się branża produkcyjna. Problem dotyczy zarówno pracowników fizycznych, jak i rekrutacji bardziej wykwalifikowanej kadry. W znalezieniu obsady ma trudności 66 procent przedsiębiorstw.

Najlepszy system motywowania: Jak skutecznie motywować pracowników do efektywnej pracy.
Zespół SmartLunch

Najlepszy system motywowania: Jak skutecznie motywować pracowników do efektywnej pracy.

System motywacyjny to zbiór narzędzi i strategii, które mają na celu zwiększenie zaangażowania pracowników i efektywności pracy. System motywacyjny powinien być dostosowany do indywidualnych potrzeb pracowników i uwzględniać ich oczekiwania.

Wczasy pod gruszą jako benefit - kiedy i komu przysługują?
Zespół SmartLunch

Wczasy pod gruszą jako benefit - kiedy i komu przysługują?

Co to są wczasy pod gruszą? Definicja i cel wczasów pod gruszą. Wczasy pod gruszą to dodatkowe wsparcie finansowe na urlop od pracodawcy, finansowane z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych (ZFŚS).

Dofinansowanie posiłków jeszcze bardziej opłacalne
Zespół SmartLunch

Dofinansowanie posiłków jeszcze bardziej opłacalne

Zakończyły się prace nad zmianą wysokości kwoty zwolnionej ze składki ZUS, a przeznaczonej na żywienie pracownika. Dziś to 300 zł miesięcznie, a od 1 września będzie to 450 zł.