Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
To nie były łatwe decyzje, ale po długich i burzliwych dyskusjach, kapituła konkursu wybrała najciekawsze projekty zrealizowane w obszarze szeroko rozumianego HR. Przedstawiamy 19 półfinalistów.
Niedobór pracowników to największy problem z jakim boryka się branża produkcyjna. Problem dotyczy zarówno pracowników fizycznych, jak i rekrutacji bardziej wykwalifikowanej kadry. W znalezieniu obsady ma trudności 66 procent przedsiębiorstw.
System motywacyjny to zbiór narzędzi i strategii, które mają na celu zwiększenie zaangażowania pracowników i efektywności pracy. System motywacyjny powinien być dostosowany do indywidualnych potrzeb pracowników i uwzględniać ich oczekiwania.
Co to są wczasy pod gruszą? Definicja i cel wczasów pod gruszą. Wczasy pod gruszą to dodatkowe wsparcie finansowe na urlop od pracodawcy, finansowane z zakładowego funduszu świadczeń socjalnych (ZFŚS).
Zakończyły się prace nad zmianą wysokości kwoty zwolnionej ze składki ZUS, a przeznaczonej na żywienie pracownika. Dziś to 300 zł miesięcznie, a od 1 września będzie to 450 zł.