Poradnik HR Managera

Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.

Rola kobiet w przemyśle
Zespół SmartLunch

Rola kobiet w przemyśle

Kobiety na rynku pracy coraz wyraźniej zaznaczają swoją obecność. Zwiększona automatyzacja i robotyzacja powodują, że w fabrykach wraz z odciążeniem pracy fizycznej jest ich także coraz więcej.

7 wyzwań dla zarządzających fabrykami w Polsce - już jest raport infuture.institute
Zespół SmartLunch

7 wyzwań dla zarządzających fabrykami w Polsce - już jest raport infuture.institute

Już jest raport „Food. Factories. Fluidity. Żywienie w fabrykach. Scenariusze przyszłości 2030” przygotowanego przez infuture.institute na zlecenie SmartLunch. Pobierz pełne wydanie raportu i poznaj kierunki zmian w branży produkcyjnej.

Wielka rezygnacja z pracy
Zespół SmartLunch

Wielka rezygnacja z pracy

Przyzwyczajeni jesteśmy do masowych zwolnień pracowników w czasach kryzysów, tymczasem Stany Zjednoczone zapoczątkowały nowe zjawisko jakim jest masowa fala rezygnacji z pracy. Czy trend dotrze do Polski?

Wellbeing pracowników to proces, a nie jednorazowe działanie
Zespół SmartLunch

Wellbeing pracowników to proces, a nie jednorazowe działanie

Działy HR mocno koncentrują się na działaniach związanych z dobrostanem swoich pracowników. Wprowadzają różne benefity mające zadbać o ich dobre samopoczucie, czyli wellbeing. I nic nie wskazuje na to, by ten trend się odwrócił.

Praca w upały, a obowiązki pracodawcy
Zespół SmartLunch

Praca w upały, a obowiązki pracodawcy

Nadchodzi kolejna fala upałów. Szczególnie osoby pracujące powinny chronić się przed przegrzaniem i udarem słonecznym oraz pamiętać, że pracodawca ma obowiązek zapewnić im wodę zdatną do picia lub inne napoje.