Istnieje wiele możliwości, takich jak zewnętrzny catering, kantyna, automaty vendingowe czy SmartLunch. Prezentujemy wady i zalety popularnych rozwiązań, podpowiadamy, jak rozliczyć posiłki dla pracowników. Rozwiewamy wątpliwości i rzeczowo przedstawiamy wszelkie kwestie m.in. dotyczące kosztów, jakości obsługi. Podpowiadamy, jak uniknąć najczęstszych problemów.
Rok 2025, z 14 dniami ustawowo wolnymi od pracy (w tym nowo ustanowioną Wigilią 24 grudnia), oferuje wiele możliwości do wydłużenia wypoczynku przy minimalnej liczbie dni urlopowych.
AI, czyli sztuczna inteligencja wygeneruje więcej miejsc pracy niż ich zlikwiduje – takie są prognozy.
Aż 45,2 proc. Polaków podejmuje pracę dodatkową poza swoim głównym miejscem zatrudnienia, przeznaczając na to średnio 9 godzin tygodniowo.
Polski przedsiębiorca – bohater czy czarny charakter? Co myślą Polacy? Według badań, aż 79 proc. Polaków uważa ich za pożytecznych, ale jednocześnie, aż 38 proc. kojarzy ich z kombinatorstwem.
Dla pracowników coraz bardziej liczy się rozwój zawodowy i doskonalenie umiejętności co przekłada się na większą stabilność i wyższe zarobki. Zyskuje na znaczeniu przyjazna atmosfera w pracy.