
Jak to działa
Każdy pracownik po zalogowaniu na swoje konto za pomocą strony www, aplikacji i interaktywnego kiosku zamawia posiłki z wyprzedzeniem na poszczególne dni. Zamówienia trafiają bezpośrednio do Restauratora. Obiady dla firm zapakowane w jednorazowe, ekologiczne opakowania trafiają na miejsce pracy punktualnie o wskazanej godzinie. Każdy posiłek jest podpisany imieniem i nazwiskiem zamawiającego. Transport odbywa się w specjalnych termoboxach, dzięki czemu pracownicy otrzymują ciepłe, świeże jedzenie. Każdy posiłek może zostać oceniony i skomentowany w systemie jakości na platformie SmartLunch. Na koniec miesiąca przedsiębiorca otrzymuje raport z podsumowaniem i fakturę zbiorczą, a Restaurator raport z opinii.

Posiłki dla pracowników, cieszą się największą popularnością na rynku benefitów. Ciepły, pyszny posiłek dostarcza pracownikom energii niezbędnej do wykonania swojej pracy. Wszyscy jedzą w tym samym czasie, co wpływa na lepszą organizację czasu pracy. Co więcej grupowe jedzenie pozytywnie wpływa na relacje w zespole.
Badania pokazują że dofinansowanie posiłków dla pracowników przekłada się na wzrost ich efektywności w pracy nawet o 25%. A Ty kreujesz wizerunek firmy, jako nowoczesnego pracodawcy, podnosisz lojalność kadry, a tym samym wpływasz na jej mniejszą rotację. Jako przedsiębiorca ponosisz koszty tylko realnie wykorzystanego benefitu. Dodatkowo dofinansowanie w kwocie do 190 zł/mc jest zwolnione ze składek ZUS. W systemie SmartLunch Klient ma szybki i łatwy dostęp do informacji na temat wszystkich zamówień.
Kilka słów
od naszych klientów
SmartLunch, miesięczne raportowanie i rozliczanie posiłków i
kosztów działa dokładnie tak, jak chcieliśmy, spełnia nasze wymagania od strony
administracyjnej i systemowej. Podczas wdrożenia testowaliśmy różne formy raportu w
poszukiwaniu odpowiedniej dla nas - przy pełnym wsparciu ze strony
SmartLunch.

Magdalena Ryż
HR Manager
Umicore Autocat Poland Sp. z o.o.
Zdecydowaliśmy się na SmartLunch, ponieważ dostęp do jedzenia w
pracy to pewien standard, a dodatkowo współpraca pozwoliła uniknąć papierologii
związanej z zamawianiem posiłków przez wiele osób i uprościła cały proces.

Karolina Wojtasiewicz
HR Manager
Borgers Polska Sp. z o.o.
Eksperymentowaliśmy już wcześniej z dofinansowaniem do posiłków,
jednak miejsce, w którym pracownicy mogli z niego korzystać było na tyle daleko, że
robiło to tylko ok. 30 osób. Wybór w lokalu był do tego dość ograniczony. Teraz każdy ma
łatwy i wygodny dostęp do usługi, w sierpniu skorzystało aż 270 osób.

Kamila Dylewicz-Markowska
Specjalista ds. Personalnych
Saint-Gobain Polska Sp. z o.o.
Po wprowadzeniu żywienia ze SmartLunch ogólny poziom zadowolenia
pracowników wzrósł, ludzie czują się zaopiekowani. Nie muszą martwić się tym, co będą
jeść w przerwie. Mogą też zamawiać jedzenie z domu, co jest wielkim plusem, bo w pracy
czasem nie mamy do tego głowy.

Małgorzata Furmanek
Główna księgowa
PPU Comex Sp. z o.o.
Zdecydowaliśmy się na SmartLunch, ponieważ szukaliśmy odpowiedniego benefitu dla naszych pracowników. Dofinansowanie do posiłków w pracy jest lepsze od np. karnetów sportowych, bo nie każdy mógłby z nich korzystać ze względu na miejsce zamieszkania. Sam system jest idealny, dokładnie taki, jakiego szukaliśmy. To jedno z lepszych rozwiązań na rynku.

Klaudia Konarska
Kierownik działu obsługi klienta
Verpa Folie Sp. z o.o.
Wprowadzenie SmartLuncha zaczęło się od posiłków regeneracyjnych dla grupy pracowników. Wcześniej mogliśmy im je zapewnić jedynie w formie suchego prowiantu i napojów. Ze SmartLunch mogliśmy to rozszerzyć o ciepłe posiłki i zestawy obiadowe, utrzymując koszty na podobnym poziomie. Pracownicy sami zamawiają posiłki, na które mają akurat ochotę.

Adrian Wycisk
Dyrektor, Członek Zarządu
Henkel Polska Operations Sp. z o.o
Ze względu na lokalizację naszej firmy praktycznie nie mieliśmy
możliwości zamówienia jedzenia na własną rękę. Na terenie zakładu funkcjonował jedynie
kiosk z prostymi daniami garmażeryjnymi i kanapkami. SmartLunch pomógł nam nawiązać
współpracę z restauracją, która dowozi nam świeże posiłki, w tym dania obiadowe.

Alicja Osiadła
Kierownik Działu Kadr i Płac
ZPAS S.A.

Usługi cateringowe na miarę potrzeb
Zapewniamy obsługę cateringową przedsiębiorstw z różnych branż, posiadane doświadczenie sprawia, że jako firma cateringowa doskonale rozumiemy, jak różne są potrzeby i oczekiwania. Pomagamy znaleźć lokalny catering, który dostarczy potrawy o odpowiedniej kaloryczności, dopasowane do oczekiwań pracowników i potrzeb danej organizacji.
Szczegóły ustalimy indywidualnie z przedstawicielem danej firmy. W odpowiedzi na regularne, duże zlecenie zapewniamy konkurencyjne ceny, przy zachowaniu najwyższej jakości usług. Przez cały okres współpracy mogą Państwo liczyć na nasze wsparcie w zakresie wyboru menu, rodzaju dofinansowania oraz obsługi platformy SmartLunch.

Posiłki regeneracyjne
Wspieramy również przedsiębiorców, którzy na mocy rozporządzenia Rady Ministrów z 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (DzU nr 60 poz. 279) muszą zapewnić swoim pracownikom nieodpłatnie posiłki regeneracyjne o kaloryczności około 1000 kcal i stanowią 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek. Przysługują one osobom wykonującym pracę w skrajnie niskich lub wysokich temperaturach oraz związaną z dużym wydatkiem energetyczny. Nasi Klienci jako posiłek regeneracyjny najczęściej wybierają zupę z wkładką mięsną i pieczywem lub drugie danie o zwiększonej kaloryczności. Dostarczamy posiłki profilaktyczne m.in dla pracowników kopalni, firm budowlanych, drogowych, wydobywających surowce, które pracującą w terenie.
Sprawdź, ile zaoszczędzisz dzięki organizacji posiłków ze SmartLunch
Wypełnij formularz i otrzymaj raport z wyliczeniem kosztów i oszczędności dla najpopularniejszych opcji dofinansowania