
Zawsze smaczne i na czas
Posiłki dla pracowników dostarczane są w jednorazowych, biodegradowalnych pojemnikach z kompletem sztućców i dodatkowo przewożone w specjalnych termoboxach. Każdy posiłek opisany jest imieniem i nazwiskiem zamawiającego. To wszystko sprawia, że pracownicy szybko mogą znaleźć swoje ciepłe jedzenie i cieszyć się przerwą w pracy.

Obiady w pracy, to najczęściej wykorzystywany przez pracowników benefit? Korzyści są obustronne. Zapewniając obiady pracownicze wpływasz na większą efektywność swojej kadry oraz lepszą organizację pracy, dodatkowo kreujesz wizerunek firmy jako dobrego pracodawcy. Pracownicy jedząc razem integrują się i nawiązują nowe znajomości.
Jako pracodawca ponosisz koszt tylko realnie wykorzystanego dofinansowania do posiłków, gdy pracownika nie ma w pracy, oszczędzasz. Dodatkowo dofinansowanie w kwocie do 190 zł/mc zwolnione jest ze składek ZUS. Współpracując z nami na koniec miesiąca otrzymujesz raport z podsumowaniem i fakturę zbiorczą, którą z łatwością zaimportujesz do programu księgowego. Szczegóły odnośnie poszczególnych zamówień w dowolnej chwili sprawdzisz na platformie SmartLunch.
Kilka słów
od naszych klientów
SmartLunch, miesięczne raportowanie i rozliczanie posiłków i
kosztów działa dokładnie tak, jak chcieliśmy, spełnia nasze wymagania od strony
administracyjnej i systemowej. Podczas wdrożenia testowaliśmy różne formy raportu w
poszukiwaniu odpowiedniej dla nas - przy pełnym wsparciu ze strony
SmartLunch.

Magdalena Ryż
HR Manager
Umicore Autocat Poland Sp. z o.o.
Zdecydowaliśmy się na SmartLunch, ponieważ dostęp do jedzenia w
pracy to pewien standard, a dodatkowo współpraca pozwoliła uniknąć papierologii
związanej z zamawianiem posiłków przez wiele osób i uprościła cały proces.

Karolina Wojtasiewicz
HR Manager
Borgers Polska Sp. z o.o.
Eksperymentowaliśmy już wcześniej z dofinansowaniem do posiłków,
jednak miejsce, w którym pracownicy mogli z niego korzystać było na tyle daleko, że
robiło to tylko ok. 30 osób. Wybór w lokalu był do tego dość ograniczony. Teraz każdy ma
łatwy i wygodny dostęp do usługi, w sierpniu skorzystało aż 270 osób.

Kamila Dylewicz-Markowska
Specjalista ds. Personalnych
Saint-Gobain Polska Sp. z o.o.
Po wprowadzeniu żywienia ze SmartLunch ogólny poziom zadowolenia
pracowników wzrósł, ludzie czują się zaopiekowani. Nie muszą martwić się tym, co będą
jeść w przerwie. Mogą też zamawiać jedzenie z domu, co jest wielkim plusem, bo w pracy
czasem nie mamy do tego głowy.

Małgorzata Furmanek
Główna księgowa
PPU Comex Sp. z o.o.
Zdecydowaliśmy się na SmartLunch, ponieważ szukaliśmy odpowiedniego benefitu dla naszych pracowników. Dofinansowanie do posiłków w pracy jest lepsze od np. karnetów sportowych, bo nie każdy mógłby z nich korzystać ze względu na miejsce zamieszkania. Sam system jest idealny, dokładnie taki, jakiego szukaliśmy. To jedno z lepszych rozwiązań na rynku.

Klaudia Konarska
Kierownik działu obsługi klienta
Verpa Folie Sp. z o.o.
Wprowadzenie SmartLuncha zaczęło się od posiłków regeneracyjnych dla grupy pracowników. Wcześniej mogliśmy im je zapewnić jedynie w formie suchego prowiantu i napojów. Ze SmartLunch mogliśmy to rozszerzyć o ciepłe posiłki i zestawy obiadowe, utrzymując koszty na podobnym poziomie. Pracownicy sami zamawiają posiłki, na które mają akurat ochotę.

Adrian Wycisk
Dyrektor, Członek Zarządu
Henkel Polska Operations Sp. z o.o
Ze względu na lokalizację naszej firmy praktycznie nie mieliśmy
możliwości zamówienia jedzenia na własną rękę. Na terenie zakładu funkcjonował jedynie
kiosk z prostymi daniami garmażeryjnymi i kanapkami. SmartLunch pomógł nam nawiązać
współpracę z restauracją, która dowozi nam świeże posiłki, w tym dania obiadowe.

Alicja Osiadła
Kierownik Działu Kadr i Płac
ZPAS S.A.

Oferta cateringowa na miarę potrzeb
Doświadczenie we współpracy z firmami z różnych branż, sprawia że jako firma cateringowa rozumiemy jak różne są potrzeby. Na początku przeprowadzamy wywiad na temat danej organizacji, po czym staramy się zaproponować jak najlepsze rozwiązanie dopasowane do oczekiwań pracowników oraz charakteru wykonywanej przez nich pracy. Szczegóły współpracy ustalamy indywidualnie. Nasi Klienci mogą zawsze liczyć na naszą pomoc m.in w zakresi wyboru menu i sposobu dofinansowania oraz na wsparcie IT.

Posiłki regeneracyjne
Jeśli na mocy Rozporządzenia Rady Ministrów z 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (DzU nr 60 poz. 279) masz obowiązek zapewnić swoim pracownikom nieodpłatnie posiłki regeneracyjne nasza oferta jest również dla Ciebie. Przygotowujemy posiłki zgodnie z wymogami rozporządzenia tj. kaloryczność ok. 1000 kcal oraz skład stanowiący 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek. Najczęściej są to energetyczne zupy z wkładką mięsną i pieczywem bądź tzw. drugie danie o zwiększonej kaloryczności lub gramaturze.
Sprawdź, ile zaoszczędzisz dzięki organizacji posiłków ze SmartLunch
Wypełnij formularz i otrzymaj raport z wyliczeniem kosztów i oszczędności dla najpopularniejszych opcji dofinansowania